Een helder huis met duo rolgordijnen

Gastblog door Janine

Licht in huis zelf kunnen regelen met raamdecoratie

Ik was ze helemaal beu. In onze kamer hebben we zeven jaar tegen zwarte overgordijnen gekeken. Al die tijd straalde de ruimte een donkere sfeer uit waarvan je achter blij bent dat je er zelf niet depri van bent geworden.  Het huis stamt uit de jaren 30 en de meeste ramen liggen op het noorden.  Het is dus per definitie een koud huis en het was destijds ook de reden om zware gordijnen te kopen.  Inmiddels hebben we isolatie aangebracht en hebben we het enkel glas vervangen door  HR++ glas.

Duo rolgordijnen

Bij kennissen hebben mijn vriend en ik duo rolgordijnen gezien en hiervan was ik meteen gecharmeerd.  Ik heb ze eens goed bekeken en ze leken me echt ideaal voor ons nieuwe huis.

duo rolgordijnen living

Je kunt op elke hoogte het gordijn open zetten zodat er licht in de kamer schijnt. Dat vindt ik geweldig. Op internet heb ik de site duorolgordijn.eu gevonden. Ze hebben heel veel verschillende kleuren je op de site kun je het gordijn als het ware zelf bouwen en meteen zien wat het kost.  Ik heb eerst in een winkel in de buurt gekeken maar daar was ik het dubbele kwijt. De drempel om via internet te bestellen was toen snel genomen.  Ik voor ons oude huis gekozen voor een stoere stof Vintage genaamd. De stof heeft zeer transparant gaas dat niet reflecteert zodat we erg goed naar buiten kunnen kijken. De kap en rand  van het duo rolgordijn hebben gekozen van gebroken wit in RAL 9010, een kleur die precies bij onze muur past.  Zó is alles perfect op elkaar afgestemd en hebben we een heerlijk licht en helder huis.