Speurtocht naar de juiste raambekleding

Janet zoekt raamdecoratie.  Verslag van haar zoektocht.

Het woord ‘Raamdecoratie’ dekt een grote verscheidenheid aan producten en mogelijkheden. We volgden Janet, die haar huiskamer een nieuwe look heeft gegeven met andere raambekleding.  Ze heeft vrij grote ramen welke de ruimtes helder en licht maken.  Er mag dus best iets voor het raam hangen. Welke raamdecoraties kun je tegenwoordig allemaal krijgen.  Onderstaand gaan we enkele soorten bespreken.

Vouwgordijnen

Dit is een bijzonder functioneel product. Je kunt een vouwgordijn in diverse uitvoeringen verkrijgen zoals hier op de foto, maar ook als top down versie. Het grote voordeel van vouwgordijnstof is dat deze meestal zó in de wasmachine gewassen kan worden en 10 tot 20 jaar meegaan. Je wordt ze dus eerder moe dan dat ze versleten zijn.

Rolgordijnen

Dit is nog altijd de meest populaire raamdecoratie van Nederland en belgie.  Rolgordijnen zijn niet méér dan een recht stuk doek dat op een buis omhoog of omlaag gerold kan worden. Toch zijn er grote verschillen in stof en transparantie. Je kan het bovendien met een mooie cassette of rand af laten werken. Dat zorgt dan weer voor een heel andere beleving.

Duo rolgordijnen

Met een duo rolgordijn ben je multifunctioneel. Je regelt de lichtinval en doorkijk zoals je het op dat moment zelf graag wilt. Het is dus een soort vitrage en overgordijn in één.  Je kunt deze op maat voor je raam laten maken. Het gordijn bestaat uit twee voor elkaar bewegende doeken welke voorzien zijn van transparante en gesloten stroken. door het voor elkaar schuiven kun je ze dus open of dicht zetten.

De keuze van Janet

Uiteindelijk heeft janet online kleurstalen aangevraagd en heeft ze na de kleuren en mogelijkheden op een rijtje te hebben gezet, gekozen voor vouwgordijnen.  Dat deze wasbaar zijn, heeft voor haar de doorslag gegeven. Haar vouwgordijnen zijn uitgevoerd in top down. Dit betekent dat je het gordijn ook aan de bovenzijde open kunt zetten.