Met sfeervolle raamdecoratie de winter door.

Welke raamdecoratie biedt je sfeer en warmte tijdens de winter

Raamdecoratie bevat een scala aan producten om je raam te bekleden.  Je kunt het bij wijze van spreken op elke hoek  van de straat kopen.  Toch is het belangrijke om een goede keuze te maken.  Wil je sfeer of wil je in de winter de kou ook buiten kunnen houden. Er zijn dan grote verschillen tussen de verschillende raamdecoraties.

 Shades bieden een goede isolatie

De warmte binnen houden

Stel dat je nog een ouder huis hebt met enkel glas of dun thermopane ramen. Dat kan raamdecoratie best een verschil maken.  Het gaat erom dat de  koude lucht zoveel mogelijk tussen de de raambekleding en het glas blijft hangen. Hoe beter deze isolatie hoe gemakkelijk je de kamer warm krijgt en je dus minder energie verbruikt.

Goede isolerende raamdecoraties zijn:

Honingraat plissé gordijnen welke door twee lagen stof een goede koudebrug vormen.  Nadeel van dit product is dat het vaak niet voor grote ramen verkrijgbaar is en duur is. De top down versie kan wel heel functioneel zijn.

Vouwgordijnen zijn vaak van luchtig textiel gemaakt. Doordat er veel stilstaande lucht tussen de garens zit kan een wat dikkere stof de warmte eveneens goed buiten houden.  Je kunt een vouwgordijn gemakkelijk wassen en het is ook als top down verkrijgbaar.

Shades (foto) zijn twee lagen fijngeweven vitrage waartussen de horizontale textiel lamellen zweven. Ze werken als een horizontale jaloezie maar isoleren veel beter.  Shades zijn uit één stuk verkrijgbaar tot maar liefst 280 cm breed.

Rolgordijnen bestaan weliswaar uit één laag stof maar omdat deze vaak heel dicht zijn komt er weinig lucht door. Rolgordijnen zijn voordelig en toch heel praktisch.

Duo rolgordijnen bestaan eveneens uit twee stoflagen.  Als je deze kiest met voile tussengaas dan komt hier ook weinig wind door en isoleren ze ook goed. Deze raamdecoratie is erg praktisch omdat je licht en doorkijk heel snel regelt.

Dank aan Raamdecoratieshop.nl voor de aangeleverde informatie.